Van babyslofjes tot eerste stappers

Voor je kindje is alleen het beste goed genoeg. Ook wat betreft de keuze van de eerste schoentjes. Maar wat is dat nu een goede kinderschoen? En vanaf wanneer heeft je kind schoenen nodig?

Wel, alles hangt af van de ontwikkelingsfase waarin je kindje zich bevindt. We zetten het graag even voor je op rijtje.

En o ja, we gaan het hier niet hebben over wanneer je kindje wat moet doen. Want elk kind volgt z'n eigen ritme en dat vinden de schoenmadammen prima!

Van rollen tot kruipen

Hippeschoentjes

ONTWIKKELING

Lol, ik ROL!

De wereld op z'n kop, die heeft je baby wellicht al ontdekt. Lekker rollebollen van z'n buik naar z'n rug en omgekeerd. Heerlijk!! Zodra je kindje naar buikligging kan, wordt het spannend want dit is de ideale positie om zich te leren verplaatsen.

Hopla, na wat oefenen is het gelukt.

Shit, ik ZIT!

Dat wiebelende hoofdje heb je er even moeten bijnemen, maar nu is het mooi in balans en zit je kindje met gestrekte rug.


Hippeschoentjes

Whuip, ik KRUIP!!

En plots blijkt de wereld veel ruimer dan gedacht. Niet alleen achteruit, maar ook voorwaarts gaat je kindje op z'n buik vooruit. Even lijkt het of dat buikje aan de grond plakt, maar al snel zal je kindje ontdekken dat het nog leuker wordt op handen en knieën of schuivend op de poep of welke gekke manier dan ook.

IDEALE SCHOENTJES: BLOTE VOETJES of SOEPELE BABYSLOFJES

Voor al deze fases is het heel eenvoudig: de voetjes van je kindje zijn het liefst vrij. Geen schoentjes dus maar blote voetjes! Wil je de voetjes van je kindje beschermen tegen koude en stoten, kies dan voor een soepel babyslofje. Het houdt de voetjes lekker warm en is gewoon ongelooflijk schattig!


Hippeschoentjes

Tussen kruipen en stappen

Hippeschoentjes

ONTWIKKELING:

Nu de wereld aan z'n voeten ligt, probeert je kindje recht te staan. Eerst gaat het van zitten naar knielen, dan grijpt je kindje zich vast, het trekt zich recht en ...

Hoera, ik STA!!

Maar daar blijft het niet bij, weldra zal je kindje ook zijwaarts langs de meubels schuiven, aan je handen stappen of achter een loopwagentje lopen.Hippeschoentjes

IDEALE SCHOENTJES: PRE-STAPSCHOENTJES

In deze fase tussen kruipen en stappen, laat je je kindje best onbezorgd oefenen op blote voetjes. Is blootvoets lopen niet mogelijk (de vloer is te glad, het is te koud of je wil buiten gaan) kies dan voor een flexibel préstappertje. Deze schoentjes zijn speciaal ontwikkeld voor de oefenfase: ze hebben een goed antislipzooltje zodat je kindje niet wegglijdt maar zijn nog lekker soepel zodat de voetjes, botten en spieren optimaal kunnen ontwikkelen. 

Zolang je kindje niet zelfstandig loopt, blijven deze schoentjes het meest aangewezen.


Hippeschoentjes

Je kindje stapt zelfstandig!

Hippeschoentjes

ONTWIKKELING:

En dan is het eindelijk zover. Al een tijdje stapt je kindje aan je hand of achter een loopwagentje. Maar dan ineens gaat het een stapje verder: de handjes los, focus op z'n doel en...

Lap, ik STAP!!

En dat helemaal alleen!!

Toegegeven, het ziet er allemaal nog een beetje gek uit dat gewaggel, wijdbeens met gebogen knieën en ellebogen. Maar geef het even tijd, weldra stapt je kindje vol vertrouwen de wereld in.Hippeschoentjes

IDEALE SCHOENTJES: SOEPEL EERSTE STAPSCHOENTJES

In deze fase is het dan eindelijk tijd voor die allereerste échte stapschoentjes. Ook nu blijft soepelheid belangrijk. Zowel de zool als de hiel mag nog vrij flexibel zijn. Dit om de ontwikkeling van de voetjes te stimuleren.  

Enkele weetjes:

Pas vanaf kleuterleeftijd is een steviger hieltje aangeraden. 

Platvoetjes zijn volkomen normaal tot de leeftijd van 4-5 jaar. 

Onder 5 jaar wordt zelden of nooit naar steunzooltjes gegrepen.


Hippeschoentjes

En dan is het nu tijd om weg te smelten bij al die schattige schoentjes...

Ik ben reeds klant

Ik ben nieuw en maak een account aan