Kinderen zitten niet stil - en gelukkig maar!
Ze kruipen over de grond, fietsen erop los en remmen met hun tippen, ze klimmen in bomen, trotseren elke plas....
Bijgevolg krijgen kinderschoenen het vaak zwaar te verduren. Slijtage is dus helaas onvermijdelijk.
Waar let je best op bij het aankopen van schoenen? Hoe kan je de schade beperken? En wat als er toch iets niet OK is met je schoenen?
Schade aan kinderschoenen kan het gevolg zijn van een productiefout (fabrieksfout) maar vaak ook van het gebruik ervan (gebruiksschade)
Wij screenen onze producten steeds op kwaliteit maar er kan uiteraard altijd iets mislopen. Heb je een probleem met je schoenen en blijkt het daadwerkelijk om een productiefout te gaan, dan zullen wij steeds het nodige doen om je op een passende manier tegemoet te komen.
Klachten die ontstaan door (verkeerd) gebruik of slecht onderhoud van de schoenen vallen echter niet onder garantie. Zo zijn wij niet verantwoordelijk voor afgesleten tippen en zolen en kapotte ritsen.
Schade die ontstaat door (verkeerd) gebruik of slecht onderhoud, is gebruiksschade en valt niet onder onze garantie.
Slijtage van tippen en zolen: Kinderschoenen krijgen dagelijks héél wat te verduren. Speelplaatsen, voetballen, glijbanen, steps, (loop)fietsjes... zijn een zware beproeving voor zolen, hakken en tippen van de schoenen. Op een zeer korte tijd kan hierdoor onherstelbare schade optreden die wij helaas niet kunnen vergoeden.
Beschadiging aan ritsen en hielen: Beschadiging aan ritsen en hielen ontstaan meestal door het snel-snel of niet op de juiste manier aan- en uittrekken van je schoenen. Zo worden hielpartijen ingedeukt doordat er achteraan op de schoen wordt gestaan en knakken ritsen wanneer ze niet volledig open zijn bij het aan- of uittrekken van de schoen. Dergelijke beschadigingen zijn vaak onherstelbaar en vallen buiten onze garantie.
Slijtage van velcrosluiting: Slijtage van velcrosluiting kan je voorkomen door deze altijd stevig dicht te drukken. Hangt er haar of gras aan de velcro, maak je deze best proper om te vermijden dat de kleefkracht afneemt.
Slijtage door het dragen van natte schoenen/overmatige transpiratie: Zijn je schoenen nat geworden, dan laat je deze best volledig drogen vooraleer je ze weer aantrekt. Door het lopen in natte schoenen, verliest het leder nl. zijn sterkte, kan het verwijden en zelfs scheuren. Bij overmatig transpireren, kan het leder hard en stug worden, waardoor het leder gaat barsten of de zolen lossen. Geef de schoenen na het dragen voldoende tijd om te drogen, haal eventueel de binnenzolen eruit zodat de schoenen helemaal op adem kunnen komen. Wissel indien mogelijk regelmatig van schoenen. Behandel je schoenen ook regelmatig met een voedende crème. Laat je schoenen zeker nooit drogen vlakbij een warmtebron!
Natuurlijk kan het ondanks je zorgvuldig gebruik toch eens gebeuren dat een paar schoenen niet aan je verwachtingen voldoet. Heb je een probleem met je schoenen of een vraag over het onderhoud ervan, mag je ons uiteraard steeds contacteren. We proberen je steeds zo goed mogelijk te adviseren.
Schrijf je in op de Hippeschoentjes nieuwsbrief en ontvang de leukste promoties en acties in je mailbox